Projectinformatie

Vanaf 2017 heeft Knipscheer Rail-Infra de oude jukkenperrons van station Blerick vernieuwd. De werkzaamheden bestonden uit het verwijderen van de oude perronoutillages, verlichting en toegangspalen (CiCo’s). Het demonteren en verwijderen van de stabagonderdelen, jukken en keerwanden van de perrons. Omdat de jukken zijn vervangen door nieuwe keerwanden zijn ook de bestaande bovenleidingspoeren verhoogd tot het nieuwe straatniveau van de verbouwde perrons.

Naast de keerwanden is de bestrating vernieuwd inclusief nieuwe perronoutillages (bankjes, prullenbakken, wachtruimtes, palen, groenbakken etc), perronverlichting, geleidelijnen, omroep en de nieuwe CicCo’s geplaatst.

Na afronding van deze perronwerkzaamheden heeft in 2018 en 2019 een nieuwe verbouwingsfase  plaatsgevonden. Deze verbouwing bestond uit het realiseren van een nieuw voorplein en een nieuwe trapopgang in combinatie met een nieuwe wand naar perron 4. Tijdens deze fase zijn ook alle hekwerken op de perrons vernieuwd.

De opdrachtgever had de wens uitgesproken om de nieuwe trapopgang van een ‘betonlook ’ te voorzien. Verder was besloten om aan de wand geen tegels aan te laten brengen omdat de gemeente Venlo nog geen definitief integraal ontwerp had. Op de gladde wand kon later nog betegeling aangebracht kan worden.

Voor de aanleg van de wand is mede op basis van ervaring (i.v.m. storende/harde grindlagen) binnen de gemeente Venlo gekozen voor het toepassen van een funderingstechniek waardoor een ‘soil -mix wand’ is ontstaan. Deze ‘soil-mix wand’ is uiteindelijk voorzien van een glad afgewerkte betonnen voorzet wand. Op de wand zijn prefab voorzet wanden geplaatst en de bovenzijde verbreedt. Op deze verbreding is een leuning aangebracht. Het aanwezige straat- en grondwerk is uitgebreid tot aan de nieuwe wand. En uiteindelijk is het talud opnieuw voorzien van beplanting.

ProRail en de Gemeente Venlo zijn erg tevreden met het eindresultaat.

Feiten & cijfers
Opdrachtgever: ProRail
Oplevering: 2019
Contactpersoon: De heer ing. G.R. (Guus) Balk
Telefoonnummer: +31 6 46 33 10 95