Rail-Infra beheer

Knipscheer Rail-Infra voert diverse onderhoudswerkzaamheden uit rondom het spoor. Hiermee kunnen wij u onder andere van dienst zijn met:

  • Verwijderen van graffiti
  • Reinigen van dakgoten
  • Snoeien van groen
  • Herstel hekwerken
  • Leveren/herstellen van borden
Tankplaten

Eén van onze activiteiten is het leveren, aanleggen en vervangen tankplaten op trein-emplacementen.

Deze voorzieningen zijn bedoeld om morsingen van brandstoffen op te vangen. Door de jaren heen heeft Knipscheer veel kennis en ervaring opgedaan met de aanleg van tankplaten. Dit maakt dat het aanleggen van dergelijke voorzieningen bij onze van ‘A tot Z’ in goede handen is. Wij leggen deze voorzieningen aan onder certificaat. Door onze ruime ervaring met tankplaten kunnen wij onze opdrachtgever tot in de kleinste details van dienst zijn.

Drainages

Het behoeft geen betoog dat indien een drainagestelsel wordt aangelegd, dit ook onderhouden moet worden om de infiltratie en afvoer te continueren. De drainage kan onder meer verstopt gaan zitten door bijvoorbeeld ijzeroxidatie, wortelingroei, vervuiling met zand etc. Door het regelmatig reinigen middels doorspuiten van drainages kunnen verstoppingen voorkomen worden.

De drainage die uitmondt in een sloot of gracht kan van daaruit over circa 350m lengte worden gereinigd. Bij andere drainagesystemen worden zogenaamde doorsteekpunten toegepast van waaruit de drainage kan worden gereinigd. Ook via de lozingspunten in de RWA (regenwaterafvoer) putten kan de drainage worden gereinigd. De putjes zijn door middel van een stalen deksel met het opschrift “drainage” aan de oppervlakte zichtbaar.

Spoorreiniging

Wij hebben ervaring met het reinigen van het spoor. Of het nu gaat om verwijderen van papier of ander afval, het reinigen van (tunnel)wanden of de rails zelf, u bent hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Daarnaast hebben wij veel ervaring met het verwijderen van graffiti op objecten en het voorbehandelen ter voorkoming van graffiti op geluidsschermen, muren, viaducten, abri’s, etc. Daarbij hoort ook het aanbrengen van een anti-graffiti-coating.

Wij verzorgen coating van allerlei beschermingslagen op diverse soorten constructies. Ook de daarvoor benodigde NVW-taken regelen wij voor u.

Perron onderhoud

In combinatie met branchegenoten is Knipscheer Rail-Infra betrokken geweest bij de ontwikkeling van een systeem dat het mogelijk maakt om bestaande perrons (keerwanden) in situ op te hogen. Een uniek systeem dat is gebaseerd op een speciaal mortel dat snel uit hard. Perrons zijn direct na de buitendienststelling weer begaanbaar.