Geleidelijnen Regio Zuid | Knipscheer Rail-Infra B.V. Geleidelijnen Regio Zuid – Knipscheer Rail-Infra B.V.

Geleidelijnen Regio Zuid

Voor blinden en slechtzienden kan een treinreis een flinke uitdaging zijn. Waar zijn de liften? Waar kan ik een kaartje kopen? Dit soort vragen ziet ProRail graag beantwoord en is dan ook begonnen met het programma Toegankelijkheid op station. Eén van de maatregelen zijn de geleidelijnen. Deze lijn geeft de blinde- en slechtziende reiziger een hulpmiddel om zich zelfstandig over de stations te verplaatsen.

Om een zo eenduidig mogelijke situatie te creëren is Knipscheer Rail-Infra in september 2014 begonnen met aanpassingen aan de geleidelijnen in de regio Zuid van Nederland. Regio Zuid beslaat het gebied onder Nijmegen en Zeeland behoort hier ook toe. Op dit moment hebben we al een aantal stations voorzien van geleidelijnen conform de gestelde richtlijnen.

Het aanpassen van de geleidelijn bestaat voornamelijk uit het plaatsen van de nieuwe 4 ribbeltegel, welke speciaal voor ProRail is ontworpen en het aanlijnen van diverse objecten. Naast de tegelverharding worden ook keramische- en PMMA geleidelijnen aangebracht.

Het doel van ProRail is voor 2020, 90% van alle station begaanbaar te maken voor reizigers met een functiebeperking.

Knipscheer rail-infra Knipscheer rail-infra Knipscheer rail-infraGL RZ 1