Vernieuwen perronoutillage Utrecht Centraal Station

Stations zijn belangrijke schakels om Nederland in beweging te houden. Reizigers hechten waarde aan een goed en comfortabel station waar zij gemakkelijk hun weg kunnen vinden en aangenaam kunnen verblijven. Voor ProRail, beheerder van het Nederlandse spoornetwerk en de stations, is daarbij veiligheid, duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en kostenefficiënte bedrijfsvoering van groot belang.

In opdracht van ProRail heeft Knipscheer Rail-Infra op perron 3 van Utrecht Centraal Station de perronoutillage vernieuwd. Dit perron 3, gelegen tussen de sporen 5 en 7 maakt onderdeel uit van station Utrecht Centraal waar dagelijks zo’n 240.000 reizigers in- en uitstappen.

Op de voorbereidende en afrondende werkzaamheden na, vond het overgrote deel van de uitvoerende werkzaamheden plaats tijdens een 52 uur durende buitendienststelling. Gedurende deze periode reden er geen treinen over spoor 7. Perron 3 was hierbij gedeeltelijk afgezet, zodat reizigers op spoor 5 minimaal hinder zouden ondervinden van de werkzaamheden. Achter de afscheiding konden reizigers over de bouwhekken meekijken naar de werkzaamheden waar dan ook volop gebruik van werd gemaakt.

Oude staalbanken, prullenbakken, abri’s, vertrekstaten en windschermen zijn verwijderd en vervangen voor nieuwe outillage, die in samenwerking met leverancier Armada Mobility is geplaatst. Het zit-meubilair is vervangen door comfortabele (houten banken) en informele (betonnen poefjes) zit-objecten. Door het plaatsen van nieuwe afvalbakken wordt het afval gescheiden ingezameld en is een goede stap gezet richting duurzaamheid. Verder is op het perron een nieuw verblijfspaviljoen gebouwd, wat de reiziger de mogelijkheid biedt om in een verwarmde ruimte te wachten op zijn of haar trein. Dergelijke paviljoens zijn ook al te vinden op andere perrons van station Utrecht, waar deze momenteel gebruikt worden als mini-museum. Tenslotte zijn zowel in het perron als in de perronkap de nodige kabels en leidingen omgelegd.

Ondanks dat spoor 7 gedurende de uitvoering treinvrij was, was het treinverkeer één van de belangrijkste uitdagingen voor de uitvoering. De overige sporen waren immers gewoon in dienst wat de bereikbaarheid naar het perron complex maakte. Al het materieel en meubilair is via het spoor met een krol (kraan op lorrie) naar het perron gebracht. Om vanaf het depot bij de rail-inzetplaats naar perron 3 te komen zijn, in overleg met de treindienstleiding, 6 in dienst zijnde sporen overgestoken.

Van de vrijgekomen outillage wordt zoveel als mogelijk hergebruikt op andere stations. Zo zijn de vertrekstaat-panelen al terug te vinden op station Driebergen-Zeist.

Eerder heeft Knipscheer al op 7 stations op de lijn Arnhem-Winterswijk perronoutillage vervangen en momenteel werkt Knipscheer op twee treinlijnen, de Maaslijn in het zuiden en Zutphen-Winterswijk in oosten van het land, aan vernieuwing voor ProRail.